Ce reprezintă o firma de recrutare personal?

Ce reprezintă o firma de recrutare personal?

Pentru angajati, un mod mai simplu de a gasi ceea ce isi doresc in materie de locurile de munca dorite! Deoarece nu mai sunt nevoiti sa petreaca atat de mult timp in cautarea lor, fiind tot timpul „abonati” la tot ceea ce este nou si bineînțeles intr-o oarecare măsură firmele de HR le ofera siguranta unui job stabil si platit corect .
Angajatorilor de asemenea le facilitează munca de a gasi intr-un timp scurt canditatii potriviti oricarui domeniu de activitate. Firmele oferindu-le „pe tava” personal de munca atat din randul celor „calificati” care au in spate ani de experiență dar si personal care abia acum sunt la nivel de „incepatatori”. Ceea ce ii ajuta in prealabil destul de mult in ideea de a „construi” echipe capabile si durabile.

Dar ce semnifica toate astea pentru o firma de recrutare?

Putini realizează cat efort depune aceasta pentru a-si îndeplini misiunea cu succes!

De ce efort?

Pentru ca in permanenta te lovesti fara sa vrei de oameni neseriosi! Fie ca vorbim de angajati, fie că vorbim de angajatori! In randul angajatilor este destul de complicat sa ii convingi ca unele firme sunt serioase. In conditiile in care au tot auzit povesti negative de la X si Y, care la randul le-au ascultat de la W si Z. Deci startul este compromis cu siguranță de „gura lumii”.

Oamenilor le este teama sa incerce singuri !

Atunci cand reusesti in sfarsit sa dispui de oamenii necesari si alegi cateva persoane serioase, dornice sa experimenteze. Dai peste alt obstacol, varful icebergului, angajatorii neseriosi! Persoane care teoretic ar trebui sa exceleze in competența dar in realitate sunt compromisi de lipsa de profesionalism si seriozitate!

Cine are de pierdut in toata situatia asta?!

Nu angajatul si cu siguranță nici angajatorul. Ei pornesc de la premiza „are balta peste”, singura care are de pierdut este firma de recrutare. Ii este afectata imaginea la modul cel mai serios! Pe langa aceasta pierde timp si bani desigur! In spatele ei se arunca deseori poverile cele mai grele si toti se cam „spala pe maini” tot cu ajutorul ei! Uneori nu este suficient ca tu sa iti dai interesul din plin pentru ca, vrei sau nu, totul depinde de ceva… In cazul nostru, ca firma de recrutare personal, depinde de angajati si angajatori, unii seriosi, si de-o parte si de cealalta, unii mai putin seriosi… iar unii, chiar lasa de dorit, de asemenea, ne referim la ambele parti.

Deci pana la urma ce reprezintă o firma de recrutare personal?