Insolventa solutie salvatoare pentru firme!!!

Insolventa solutie salvatoare pentru firme!!!

In urma dezechilibrului vizibil de pe piata forței de muncă. Dar si a instabilitatii ei de la o zi la alta. Multe firme (in general cele mai mici) au ales ca solutie salvatoare, insolventa. Aceasta constituie deseori singura oportunitate clara, in folosul satisfacerii creantelor debitorilor. Majoritatea sunt puse in aceasta situatie in urma managementului defectuos, lipsa mentinerii contabilitatii in conformitate cu prevederile legale sau continuarea unei activități ce a condus la marirea nejustificata a pasivului societății comerciale si implicit lipsa randamentului.

In asemenea cazuri nu mai exista solutii vizibile pentru redresarea situatiei in urma lipsei economice. Deasemenea lipsa totala sau partiala a bunurilor mobile sau imobile. Lipsa spatiilor pentru desfășurarea activității, lipsa contractelor in derulare, au ca urmare imposibilitatea accesarii oricarei forme de imprumut de la stat. Acest imprumut ce ar ajuta in mod cert la redresarea situației. Intrucât firma respectivă nu mai prezinta credibilitatea financiara necesară, in vederea desfășurării activității lucrative.

In general se creeaza o stare de panica generata, in mod real sau eronat, de criza finaciara si turbulentele majore din economie !

Intrebare:

Este sau nu este insolventa solutie salvatoare pentru firme?