Manager de Succes

Un manager de succes trebuie sa posede anumite calități.

Calități care să îi permită să desfasoare activități de conducere. Să influențeze activitățile oamenilor din subordine și să obțină rezultate prin activitățile acestora. În același timp, un manager de succes trebuie să posede o temeinică pregatire managerială, cu capacitatea de a conduce o organizație și totodata să își asume raspunderea în luarea deciziilor decizionale și cu factor de risc.

Un manager de succes nu doar transmite mai departe directivele. Ca manager trebuie să îţi cunoşti colaboratorii. Să le identifici punctele forte, dar şi pe cele slabe, să le apreciezi nivelul de autonomie şi să ştii ce îi motivează. Iar toate aceste lucruri le poţi obţine doar dacă observi şi asculţi. Mulţi manageri au tendinţa de a-şi conduce rigid echipele. Dau instrucţiuni, umplu tabele cu date şi cunosc activitatea echipei din rapoarte, fără să îi cunoască membrii. Nu uita de aspectul relaţional şi arată un interes sincer echipei tale, fără a fi intruziv.

Mai mult decât atât si nu in ultimul rând, un bun manager joacă întotdeauna în echipă. El trebuie să poată să delege, să accepte modalităţi diferite de a lucra cu toţi colaboratorii şi să ţină cont de sugestiile acestora, chiar dacă asta înseamnă să îşi schimbe foaia de drum. La fel, managerul trebuie să îşi susţină echipa, atât în faţa clienţilor, cât şi a conducerii companiei 😎