Planificarea timpului la birou

Planificarea timpului la birou

Înainte să pleci spre birou, stabileşte-ţi principalele sarcini pe care trebuie să le faci. Planul poate fi împărțit pe ore, în funcție de obiectivele pe care le ai.

O soluţie eficientă ar fi să întocmeşti o listă simplă cu priorităţile zilei. În acest fel, când ajungi la muncă în dimineaţa următoare vei ști întotdeauna ce ai de făcut şi nu vei mai pierde timpul gândindu-te cu ce să începi.

Rezervă măcar o oră pentru situații de urgență, fiindcă probleme neprevăzute vor apărea mereu. Mai mult decât atât, stabilește prioritățile zilei!

De regulă, toţi dăm randament maxim în cursul dimineții. Tocmai de aceea, este esențial să rezolvi cele mai dificile sarcini în prima parte a zilei, imediat după ce termini cafeaua. Această strategie are în special un efect psihologic. În a doua parte a zilei îţi rămân de rezolvat chestiuni mult mai simple, mai ușoare.

În schimb, dacă pierzi dimineața cu banale răspunsuri la mailuri, după-amiază te vei simți copleșit de rezolvarea problemelor majore, precum şi de presiunea să termini înainte de încheierea programului.

Sub presiune, rişti să nu îți iasă asa cum ai planificat.

Planificarea timpului la birou este esentiala pentru a face fata muncii si de a da randament maxim.